Parterapi – hjælp til at komme videre sammen!

Er der problemer i jeres parforhold? Er kærligheden forsvundet? Eller er I bange for, at det ender med, at I må skilles? Så prøv parterapi inden det er for sent.

Parterapi kan give jer glæden, trygheden og kærligheden tilbage. Hos mig får I redskaber med hjem, som kan fremme positiv kommunikation og en bedre stemning mellem jer.

Problemer der kan arbejdes med i parterapi

At leve i et parforhold kan være berigende, støttende og inspirerende. Det kan også være opslidende og føre til stor ensomhed, når den første forelskelse har lagt sig. Parforholdet står sin prøve, når det skal fungere i en mere rutinepræget og presset hverdag.

Typiske problemer er dårlig kommunikation, skænderier, skæv arbejdsfordeling, uenighed om børneopdragelse, utroskab og følelsen af at være vokset fra hinanden. Efter en tid går det som regel ud over sexlivet, og derefter er der ikke lang vej til at føle sig ligegyldige for hinanden.

Forstå jeres mønstre i parforholdet

Som jeres parterapeut hjælper jeg jer til at få jeres forhold tilbage på sporet. Terapien foregår som en samtale, hvor der er respekt og omsorg for de følelser og den sårbarhed, der er i spil. Jeg arbejder efter en veldokumenteret metode, som kaldes emotionsfokuseret parterapi – en metode der lægger vægt på at forstå og aflære gamle uhensigtsmæssige mønstre og skabe en ny, dybere og mere kærlig måde at være sammen på.

I parterapi vil vi typisk arbejde med:

  • Jeres vaner
  • Jeres sårbarheder og frygt
  • Jeres måder at beskytte jer selv på (forsvar)
  • Jeres inderste ønsker og behov
  • Og ikke mindst: hvordan I kan ændre jeres adfærd og syn på hinanden, så I bedre kan hjælpe og støtte hinanden til at få det parforhold, I begge længes efter!

Hjælp til afklaring eller afslutning

I nogle tilfælde kan man være nået dertil, at man ikke ved, om man ønsker at fortsætte i sit parforhold. Her kan en afklaringsproces hjælpe til at træffe en kvalificeret og gennemtænkt beslutning om fremtiden. En afklaringsproces er en proces, hvor der ikke foregår dyberegående terapi. Her er der fokus på, at ønsker, længsler og mulighederne for at få dem opfyldt, bliver afklaret. Under denne proces foregår en del af arbejdet ved, at jeg taler med begge parter hver for sig.

Parterapi kan være en hjælp til at komme videre i livet sammen. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan parterapi hjælpe jer til at komme videre hver for sig på en ordentlig måde og med respekt for det gode, der har været!